Perseus

Kreikkalaisen tarun mukaan kaunis Andromeda oli Kassiopeian ja Kefeuksen, kuningattaren ja kuninkaan, tytär joka piti uhrata merihirviölle (Cetus, Keto). Perseus kuitenkin tuli paikalle pelastamaan nuori nainen. Aseenaan Perseus käytti toiselta hirviöltä, Medusalta, irroittamaansa päätä, jonka nähdessään Cetus jähmettyi kiveksi. Vanhoissa kartoissa Medusan pää on kuvattu Algolin kohdalle, mistä on peräisin Algolin paholaisen päätä tarkoittava nimi. Perseus vapautti kallioon kahlitun Andromedan ja sai hänet vaimokseen. Andromedan äiti sijoitettiin kostoksi taivaalle niin, että hän joutuisi roikkumaan osan päivästä ylösalaisin.

Kassiopeia kehui olevansa nereidejä kauniimpi. Tämän vuoksi meren jumala Poseidon suuttui ja lähetti meripeto Keton tekemään tuhojaan. Ainoa keino saada Keto lopettamaan oli uhrata meripedolle kuningas Kefeuksen oma tytär. Kuningas kahlitsi oman tyttärensä alastomana kiveen meripedolle uhriksi, mutta hänet pelasti sitten Perseus.

Perseus tieteen sanoin: https://www.tiedetuubi.fi/taxonomy/term/698

Auringonsilta & Kuunkajo

Tuntuuko sinusta että elämäsi junnaa paikallaan? Voi olla, että et löydä omaa polkuasi mitä lähtisit kulkemaan. Arkipäiväisetkin asiat voivat olla vaikeita suorittaa, ehkä olet vain väsynyt tai hukannut "punaisen langan". Minulla voisi olla vastaus ja ratkaisu näihin.